Regenzuil

De Regenzuil: Unieke vorm voor waterberging aan huis

De Regenzuil is een echte design regenton die dankzij haar slanke en hoge vorm ook nog een groot volume heeft van maar liefst 400 liter. De Regenzuil is ontworpen door Marc de Jonghe van Orso Design uit Antwerpen en heeft al vele tuinen en woningen mogen verrijken als regenwaterbuffer. Door het kleine grondoppervlak (circa 50 cm diameter) is het bij uitstek geschikt om tegen blinde muren te plaatsen of in een hoek. Met het opvangen en benutten van regenwater, kunnen we een deel van ons (kraan)waterverbruik verminderen. Bovendien is de kwaliteit van regenwater zachter dan kraanwater (geen kalk aanwezig) en dus bij uitstek geschikt voor het wassen van ramen en het bewateren van het gazon en planten. 

Specificaties


De Regenzuil is vervaardigd uit polyethyleen (PE) en heeft een natuurlijke, rustige uitstraling en tijdloos design. Door het steen-/granieteffect zijn kleine beschadigingen nauwelijks zichtbaar. De Regenzuil wordt door Kilian Water in Nederland gemaakt en het materiaal is van topkwaliteit. 


  • Hoogte is 215 cm
  • Breedte is max. 53 cm (gemeten op halve hoogte)
  • Horizontale diepte is 46 cm (tot de muur, gemeten zonder de kraan)
  • Opslagcapaciteit is 400 liter. Regenzuilen kunnen via de achterkant aan elkaar gekoppeld worden om de opslag van regenwater uit te breiden (optioneel). 
  • Standaard compleet geleverd met een zwarte kunststof  tapkraan (met Gardena aansluiting), een 80 mm vulautomaat voor de bestaande regenpijp, aansluitset met 32 mm vulslang, bevestigingsmateriaal en installatie-handleiding.


De prijs voor een complete Regenzuil is € 369, dit is inclusief btw en bezorging aan huis! *


* De bezorgkosten zijn voor onze rekening, voor de Waddeneilanden gelden aparte tarieven.


Wilt u de Regenzuil bestellen? Lees dan onderstaande informatie over het bestel- en betaalproces en vul het bestelformulier in.


Meer informatie vind u onder "Veel gestelde vragen".

 

Na neerslag blijdschap

Op de voorkant van de Regenzuil staat een de Latijnse spreuk 'Post Nubila Jubila' wat vertaald kan worden als: Na neerslag blijdschap!


Bestel- en betaalproces

Door het invullen van het bestelformulier geeft u Amfibia Solutions (het bedrijf achter Water Wall) een machtiging om uw bestelling rechtstreeks door te sturen naar de producent Kilian Water. Zij nemen dan contact met u op over de betaling en levering van de Regenzuil. Het is belangrijk dat u uw contactgegevens, inclusief telefoonnummer, volledig invult voor het maken van een bezorgafspraak, omdat de Regenzuil met speciaal transport bij u thuis wordt bezorgd en u voor ontvangst dient te tekenen.


We wensen u veel plezier met de Regenzuil!


Bestelformulier Regenzuil

Contactgegevens 

Veel gestelde vragen


Op welke ondergrond moet de Regenzuil staan en hoe installeer ik het tegen de muur?

Het is heel belangrijk dat de Regenzuil op een vlakke en stabiele ondergrond staat, bijvoorbeeld op tegels, terras of compacte aarde die niet meer kan inklinken. Vanwege het gewicht van een volle Regenzuil, meer dan 400 kg (!) kan de Regenzuil nog iets zakken als de ondergrond niet stevig genoeg is. Dit kan in principe geen kwaad, zolang de verbinding met de regenpijp, vulautomaat en de bevestiging (met schroeven) aan de muur voldoende speling heeft. Houd hier rekening mee bij het plaatsen en controleer de stabiliteit nadat de Regenzuil helemaal gevuld is. De achterkant van de Regenzuil is vlak, zodat deze goed tegen de muur kan worden bevestigd. Het stappenplan met nadere instructies voor de installatie staan in de meegeleverde handleiding.   


Hoe hoog zit de tapkraan vanaf de grond?

Dat is standaard 39 cm. Het is mogelijk de Regenzuil op een verhoging te plaatsen, bijvoorbeeld op egale tegels, om de afstand tot de tapkraan te vergroten.

 

Moet de Regenzuil leeg zijn bij vorst?

Ja, er is een kans dat de Regenzuil beschadigd raakt bij vorst. Wij raden daarom aan om bij een strenge winter en vorst de Regenzuil leeg te laten lopen, ook als deze gedeeltelijk gevuld is met regenwater. Hiervoor dient het onderste aftappunt aan de voorkant. Standaard zit er een 3/4 " (duims) schroefdraadstop bij om het aftappunt af te sluiten. Gebruik hiervoor wat teflontape.  


Ik zie op de foto's verschillende accessoires en variaties van de Regenzuil. Wat krijg ik geleverd? 

De foto's zijn afkomstig van verschillende personen, die elk een eigen voorkeur voor een tapkraan, irrigatieslang, manier van montage en dergelijke hebben. Dit zijn persoonlijke voorkeuren die we ter inspiratie op de website laten zien. Standaard wordt de Regenzuil geleverd met een zwarte kunststof tapkraan (met Gardena aansluiting), een 80 mm vulautomaat voor de bestaande regenpijp, aansluitset met 32 mm vulslang, bevestigingsmateriaal en installatiehandleiding.


Zit er een vulautomaat bij en past deze op mijn regenpijp?

Ja, deze vulautomaat combineert het behoud van stevigheid van de regenpijp / hemelwaterafvoer (HWA) met een grote doorlaat waardoor bij veel neerslag de Regenzuil zich snel kan vullen. De vulautomaat heeft een diameter van 80 mm en past daardoor op elke standaard regenpijp. Mocht het nodig zijn dan kan de vulautomaat door middel van verloopringen (verkrijgbaar bij de bouwmarkt) ook tussen een 70 mm regenpijp / HWA geplaatst worden.


Kan ik bij mijn bestelling om onderdelen van een ander type of materiaal vragen?

Helaas is het niet mogelijk om afzonderlijke onderdelen om te wisselen. De Regenzuil staat als compleet pakket, inclusief alle onderdelen en bevestigingsmaterialen, al ingepakt klaar bij de transporteur om te worden bezorgd. Uiteraard kan de Regenzuil naar eigen voorkeur worden aangepast en geïnstalleerd, bekijk de foto's voor ideeën. Bij gebruik van andere onderdelen dan de standaard geleverde, kunnen wij niet garant staan en is daarom op eigen verantwoordelijkheid.


Hoe voorkom ik dat er insecten en bladeren in de Regenzuil vallen?

Op de bovenkant van de Regenzuil zit een grote deksel die de bovenkant volledig afsluit, zodat er geen beestjes of bladeren in kunnen vallen en het opgeslagen regenwater niet vervuild kan raken. Het helpt sowieso om regelmatig uw dakgoot schoon te maken, zodat er geen modder of zand via de regenpijp in de Regenzuil kan belanden. Eventueel kunt u een extra bladvanger (loofafscheider) tussen de regenpijp plaatsen als er veel bomen in de directe omgeving staan.


Tip! Door de Regenzuil aan het eind van de herfst leeg te laten lopen, kan eventueel bezinksel of drab via het aftappunt verwijderd worden. Zo blijft de Regenzuil van binnen schoon en klaar voor regenwateropvang in het voorjaar. 


Heeft u een vraag die hier niet tussen staat? Stuur dan een mail naar de producent Kilian Water: info@kilianwater.nl


Share by: